Sayfa Yükleniyor

1881 DERNEĞİ YEREL (ATA) TOHUM DAĞITIM PROJESİ

PROJEMİZ ; İÇİŞLERİ BAKANLIĞI DERNEKLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI TARAFINDAN HİBE İLE DESTEKLENMEKTEDİR.

Projemizin Adı: ‘’ Tarımda da ebedi kahramanlarımızın yanındayız.’’

BU PROJE  NEDEN HAZIRLANDI ?

Sosyal alanda faaliyet gösteren bir dernek olarak; Ege ve Marmara Bölgelerinde tarımla uğraşan şehit ailelerimizin ve gazilerimizin her daim  ve her alanda yanlarında olduğumuz için bu  projeyi hazırladık.

PROJENİN AMACI  :

a) Ebedi kahramanlarımızın ve de ailelerinin manevi yönden her daim yanlarında  olduğumuzu onlara  hissettirmek ve  moral vermek,

b) Üretim yapan başta şehit ve gazi ailelerin tohum ihtiyaçlarını kendi  kendilerine karşılamalarını

c) Gelecek nesillere dayanıklı GDO’suz,sağlıklı ve leziz ürünlerin yerel tohumlarının aktarılmasını,

ç) Aynı zamanda kendi tohumlarını üreterek ülke ekonomimize ve aile bütçelerine de katkı sağlanmasını,

d) Üretimde de yerel tohum kullanımın artmasını,

e) Toplumun geniş kesminde yerel tohum hakkında farkındalık oluşturmasını,

f) Ülkemizde sağlıklı nesiller yetiştirilmesine yardımcı olmak.

‘’YEREL TOHUM YOKSA GELECEKTE YOK’’ diyoruz.

UYGULAMA İLLERİ ,UYGULANACAK KİŞİLER :

Proje bölgesi ve hedef kitle ; İzmir,Manisa,Aydın,Balıkesir illerini kapsar.

O illerde üretim yapan şehit ve gazi ailelerimiz, teröre maruz kalmış ailelerimiz.

PROJE HEDEFİ  :  100  aileye yerel tohumlar dağıtılması

PROJE ANA FAALİYETLERİ:

1-6 aylık proje süresince;haftada 2 gün,tam zamanlı ziyaretler   gerçekleştirilecek.

2-Hedef , bir ayda planlanan bölgedeki 20 aile ile görüşülecek.

a) Ziyaretlerde ailelere ücretsiz yerel tohumlar verilecek,

b) Proje hakkında aileler bilgilendirilecek ve tohum çıkarma ,tohum saklama işlemleri görsel olarak öğretilecek,

c) Proje ile ilgili broşür  afiş ve tarım takvimi bırakılacak ,

ç) Temennileri dinlenerek not alınacak.

d) Günlük değerlendirme raporu,aylık rapor ve son olarak proje raporlaması yapılacak.

PROJENİN SONUCUNDA ;

1- ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİMİZE MANEVİ DESTEK SAĞLANACAK,

2- PROJEMİZ TARIM EKONOMİSİNE VE AİLELERİMİZİN BÜTÇESİNEDE MADDİ DESTEK (TL.) SAĞLAYACAKTIR.

ŞÖYLEKİ?     5 YIL İÇİNDE

a) İlk yıl 100 aile tohumlardan 3 aile verse : 300 aile

300 * 45 TL.( tohum parası ) : 13 500 tl.

b) İkinci yıl 300 aile tohumlardan 3 aileye verse : 900 aile

900 * 50 tl ( tohum parası )  :  45 000 tl.

c) Üçüncü yıl 900 aile tohumlardan 3 aileye verse : 2700 aile

2700 * 55 tl. ( tohum parası )  :  148 500 tl.

ç) Dördüncü yıl 2700 aile tohumlardan 3 aileye verse  : 8100 aile

8100 * 60 tl  ( tohum parası )   :  486 000 tl.

d) Beşinci yıl 8100 aile tohumlardan 3 aileye verse  : 24300 aile

24300 * 65 tl  ( tohum parası )   :  1 579 500 tl.

Not: 1) Yukarıdaki tohum fiyatları yıllık yaklaşık % 10 artış hesaplanarak çıkarılmıştır.

2) Bir aile her yıl 3 aileye çıkardığı tohumdan vererek hesaplanmıştır.

*5 yıl sonunda 1 579 500 TL olarak ailelere ve tarım ekonomisine katkısı olacaktır.

PROJENİZE NASIL BİR DESTEK VEYA KATKI SAĞLABİLİRİM? derseniz;

1-      Çevrenizde tarımla uğraşan şehit ve gazi aileleri varsa gizli kalmak koşuluyla  bilgilerini  bizimle paylaşabilirsiniz.

2-      Güvenilir yerel tohum desteği sağlayabilirsiniz.

3-      Kamuoyu oluşturulmasında  yardımcı olabilirsiniz.

4-      Projemizin tanıtımında yardımcı olabilirsiniz.

5-      Proje giderleri için derneğimize bağış makbuzu karşılığında maddi destek sağlayabilir veya sağlayacak kişi ve kurumlar bulabilirsiniz.

6-      Görsel ve yazılı , yerel ve ulusal basında projemizi duyurmaya yardımcı olabilirsiniz.

7-      Proje planı doğrultusunda ve geliştirilmesinde yeni fikirler verebilirsiniz.

Saygılarımla.

Proje sorumlusu :HAMZA KOZDERE